Technology: ମୋବାଇଲ୍ରୁ ଫଟୋ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଗଲେ ଚିନ୍ତା ନାହିଁ; ଏମିତି କଲେ ସବୁ ଫଟୋ ହୋଇଯିବ ରିଷ୍ଟୋର୍
ଯଦି କୌଣସି କାରଣରୁ ଗୁଗୁଲ୍ ଫଟୋରୁ ଫଟୋ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଯାଏ, ତେବେ ଚିନ୍ତା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। କାରଣ ସମସ୍ତ ଫଟୋଗୁଡିକୁ ସହଜରେ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିହେବ। ସମସ୍ତ ଫଟୋକୁ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିବା ପାଇଁ କିଛି ସହଜ ପଦକ୍ଷେପ ଅଛି ଯାହାକୁ ଅନୁସରଣ କରିବାକୁ ପଡିବ।
ବଡ ବୈଷୟିକ କମ୍ପାନୀ ଗୁଗୁଲ୍ ଏହାର ଅନେକ ବିଶେଷ ଫିଚର୍ କାରଣରୁ ଅନେକ ସମୟରେ ଚର୍ଚ୍ଚାରେ ରୁହେ। ଗୁଗୁଲ୍ ଏହାର ଉପଭୋକ୍ତାମାନଙ୍କୁ ଏହିପରି ଅନେକ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇଥାଏ, ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଉପଭୋକ୍ତାମାନେ ବହୁତ ଉପକୃତ ହୁଅନ୍ତି। ଗୁଗୁଲ୍ ଫଟୋରେ ଏହିପରି ଏକ ଫିଚର ମଧ୍ୟ ରହିଛି, ଯାହା ଉପଭୋକ୍ତାଙ୍କୁ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
ଯଦି କୌଣସି କାରଣରୁ ଗୁଗୁଲ୍ ଫଟୋରୁ ଫଟୋ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଯାଏ, ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ ଚିନ୍ତା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ। କାରଣ ସମସ୍ତ ଫଟୋଗୁଡିକୁ ସହଜରେ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିହେବ। ସମସ୍ତ ଫଟୋକୁ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିବା ପାଇଁ କିଛି ସହଜ ପଦକ୍ଷେପ ଅଛି ଯାହାକୁ ଅନୁସରଣ କରିବାକୁ ପଡିବ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ: Technology: ସ୍ମାର୍ଟଫୋନ୍ରେ ପାଣି ପଶିଗଲେ ଘରେ କରନ୍ତୁ ଠିକ୍; ଜାଣନ୍ତୁ ଟିପ୍ସ
କିପରି କରିବେ ରିଷ୍ଟୋର୍:
- ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ଗୁଗୁଲ୍ ଫଟୋ ଆପ୍ ଆପଣଙ୍କର ଆଣ୍ଡ୍ରଏଡ୍ ଡିଭାଇସରେ ଇନଷ୍ଟଲ୍ ହୋଇଥିବା ଉଚିତ୍, ଯଦି ତାହା ନୁହେଁ ତେବେ ଏହାକୁ ଇନ୍ଷ୍ଟଲ୍ କରିବା ଜରୁରୀ।
- ଏହା ପରେ, ଡିଭାଇସରେ ଗୁଗୁଲ୍ ଫଟୋ ଆପ୍ ଖୋଲନ୍ତୁ।
- ଆପ୍ ଖୋଲିବା ପରେ ଆପଣଙ୍କୁ ଟ୍ରାଶ୍ ଅପ୍ସନ୍ ଖୋଜିବାକୁ ପଡିବ, ବେଳେବେଳେ ଏହାର ନାଁ ବିନ୍ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ। ଆପ୍ ଭିତରକୁ ଯିବା ପରେ ଏହି ଅପ୍ସନ୍ ଆଲବମ୍ କିମ୍ବା ଲାଇବ୍ରେରୀରେ ମିଳିପାରିବ
- ଏହା ପରେ, ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଥିବା ଫଟୋରୁ ଆପଣ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ଫଟୋ ଚୟନ କରନ୍ତୁ
- ଏହା କରିବା ପରେ, ରିଷ୍ଟୋର୍ ଅପ୍ସନ୍ ଉପରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ, ଏହା କରିବା ପରେ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଥିବା ଫଟୋ ସହଜରେ ଫୋନ୍ ଲାଇବ୍ରେରୀକୁ ଫେରଆସିବ।
ଏହି ଦିଗ ପ୍ରତି ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ:
- ଯଦି ଆପଣ ଭୁଲ୍ କିମ୍ବା କୌଣସି କାରଣରୁ ଏକ ଫଟୋ ଡିଲିଟ୍ କରିଛନ୍ତି, ତେବେ ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ସାଧାରଣତଃ ଫଟୋଟି କେବଳ ୬୦ ଦିନ ପାଇଁ ଟ୍ରାଶ୍ ବିନ୍ରେ ରହିଥାଏ
- ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯଦି ଆପଣ ୬୦ ଦିନ ପରେ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଥିବା ଫଟୋ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତି, ତେବେ ଡିଲିଟ୍ ଫଟୋ ରିଷ୍ଟୋର୍ ହୋଇପାରିବ ନାହିଁ
- ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଫଟୋଗୁଡ଼ିକୁ ରିଷ୍ଟୋର୍ କରିବାକୁ ଆପଣଙ୍କ ପାଖ ମାତ୍ର କିଛି ଦିନ ଅଛି, ଯାହା ପରେ ଫଟୋ ସବୁଦିନ ପାଇଁ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଯିବ।
ଏହା ହେଉଛି ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଷୟ:
- ଡିଲିଟ୍ ଫଟୋଗୁଡ଼ିକର ଚିନ୍ତାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଉପାୟ ହେଉଛି ଫୋନରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ଫଟୋକୁ ନିୟମିତ ବ୍ୟାକଅପ୍ କରିବା
- ଏହା କରିବା ଦ୍ୱାରା ଯଦି ସେସବୁ ଡିଲିଟ୍ ହୋଇଯାଏ ତେବେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଫଟୋ ନ ପାଇବାର ଚିନ୍ତା ରହିବ ନାହିଁ
- ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି, ଏଥିପାଇଁ ଆପଣ ଏକ ଅଲଗା ଷ୍ଟୋରେଜ୍ ଅପ୍ସନ ମଧ୍ୟ ବାଛିପାରିବେ
- ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଫଟୋ ସେବ୍ କରିବାକୁ, କମ୍ ଗୁରୁତ୍ୱ ଥିବା ଫଟୋଗୁଡିକୁ ଅନ୍ୟ କୌଣସି ଡିଭାଇସ୍କୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରାଯାଇ ପାରିବ